Ісламісти в Мосулі можуть тримати

Ісламісти в Мосулі можуть тримати "живий щит" із понад 100 тисяч цивільних - ООН

Укрінформ
В Організації Об'єднаних Націй заявили у п'ятницю, що бойовики "Ісламської держави" можуть утримувати більше 100 тисяч іракських цивільних осіб для "живого щита" в Старому місті Мосула.

Про це повідомляє AFP.

"Понад 100 000 цивільних все ще можуть утримуватися в Старому місті", - заявив журналістам в Женеві представник агентства ООН з питань біженців в Іраку Бруно Геддо.

Він також додав, що ІДІЛ захопили цих цивільних осіб в боях за межами Мосула і примушують їх знаходитись у Старому місті.

"Ці цивільні особи, в основному, утримуються для живих щитів у Старому місті", - підкреслив Геддо.

За словами представника агентства ООН, цивільне населення знаходиться у цьому районі практично без їжі, води чи електрики та "живе в умовах злиднів та паніки, які все більше погіршуються".

Геддо також зазначив, що снайпери вбивають тих, хто намагається втекти із зони контролю джихадистів, а люди, яким вдалося втекти - "сильно травмовані".

Раніше повідомлялося, що бойовики "Ісламської держави" зуміли провести загони смертників для масштабної контратаки в Мосулі в тил іракським військам.

Битва за Мосул триває вже вісім місяців і близька до фіналу. Іракські і американські військові вважають, що в Старому місті залишилося до 1000 бойовиків ІДІЛ, які битимуться на смерть.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-