Уряд Румунії йде у відставку

Уряд Румунії йде у відставку

Укрінформ
Унікальна ситуація склалася в правлячій коаліції в Румунії: всі члени уряду Румунії, за винятком прем'єр-міністра Соріна Гриндяну, подали прохання про відставку.

Про це за підсумками засідання Виконавчого комітету партії повідомив її лідер Лівіу Драгня, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На засіданні Виконкому ми взяли до уваги, що всі міністри – члени Соціал-демократичної партії – подали прохання про відставку, вислухали також оголошення Соріна Гриндяну про майбутню відставку. Ми готові до формування нового уряду, яке підготує Дорожню карту, яка включила б основні заходи щодо імплементації запізнілих вже урядових проектів», - повідомив Драгня.

Він зазначив при цьому, що склад нового уряду буде сформований за участю соціал-демократів і Альянсу лібералів і демократів.

Раніше про відкликання політичної підтримки уряду Соріна Гриндяну заявив і лідер ще однієї коаліційної партії – Альянсу лібералів і демократів – Келін Попеску Терічану. Висунуті до складу уряду міністри від Альянсу також подали прохання про відставку.

Сам прем'єр-міністр заявив, що оголосить про своє остаточне рішення – піти чи немає у відставку пізніше, під час прес-конференції в уряді.

Відставка уряду була викликана незадовільною оцінкою його діяльності з боку Виконкому Соціал-демократичної партії.

Уряд Румунії під керівництвом Соріна Гриндяну був затверджений на початку 2017 року. До складу правлячої коаліції входять Соціал-демократична партія і Альянс лібералів і демократів. Коаліція була утворена в грудні 2016 року за підсумками парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-