Коаліція у Сирії та Іраку використовує заборонений білий фосфор - HRW

Коаліція у Сирії та Іраку використовує заборонений білий фосфор - HRW

Укрінформ
Правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила коаліцію у Сирії та Іраку на чолі із США у використанні забороненого білого фосфору під час атак на сили "Ісламської Держави". 

Про це повідомляє АР.

"Незалежно від того, як білий фосфор використовується, він становить високий ризик завдання жахливої та тривалої шкоди у переповнених містах, таких як Ракка та Мосул, а також інших районах із концентрацією цивільних", - сказав Стів Гус, директор HRW.

Він додав, що "коаліція на чолі зі США повинна звести до мінімуму шкоду цивільним під час використання білого фосфору".

Білий фосфор горить за екстремально високих температур та може бути використаний для освітлення зон конфліктів. Міжнародне право забороняє його використання у цивільних районах через його невибіркову дію та серйозні опіки при потраплянні речовини на шкіру.

Випадок вечірнього удару цією речовиною по Рацці був зафіксований на відео терористами "Ісламської Держави" минулого четверга.

Американські військові пояснили, що використовують білий фосфор "відповідно до закону збройного конфлікту... щоб повною мірою враховувати можливі побічні наслідки для цивільного населення та цивільних структур".

Як раніше повідомляв Укрінформ, авіація Росії скинула фосфорні бомби у провінції Ідліб. 

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-