Ще один район Мосула звільнили від ІДІЛ, залишилось два

Ще один район Мосула звільнили від ІДІЛ, залишилось два

Укрінформ
Іракські сили у вівторок повідомили, що за підтримки коаліції на чолі з США витіснили бойовиків "Ісламської держави" з Мосула, оголосивши про взяття району на північ від історичного центру міста.

Про це повідомляє Reuters

"Із втратою околиць Занджили анклав, що все ще належить "Ісламській державі" в північному іракському місті, скоротився до двох районів уздовж західних берегів річки Тигр - густонаселеного центру Старого міста і Медичного міста", - йдеться у повідомленні.

Іракські урядові війська повернули східний Мосул у січні і почали нову наступальну операцію 27 травня, щоб захопити територію, на якій перебуває до 200 тис. осіб. 

Наступ на Мосул почався в жовтні за участю авіації та наземної підтримки з боку міжнародної коаліції під керівництвом США. Це зайняло значно більше часу, ніж очікувалося, оскільки "Ісламська держава" відбиває атаку, прикриваючись мирними жителями. Падіння Мосула означало б кінець іракської половини "халіфату", оголошеного в 2014 році над частинами Іраку і Сирії лідером "Ісламської держави" Абу Бакром аль-Багдаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-