Генпрокурор США під присягою заперечив, що мав контакти з росіянами

Генпрокурор США під присягою заперечив, що мав контакти з росіянами

Укрінформ
Генеральний прокурор США Джефф Сешнс категорично заперечив будь-які контакти та розмови, пов'язані з виборами, з російськими офіційними посадовцями під час президентської виборчої кампанії минулого року.

Про це він заявив під присягою під час слухань у Комітету з питань розвідки Сенату США у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дозвольте мені чітко заявити: я ніколи не зустрічався та не мав жодних розмов з будь-якими російськими чи іноземними офіційними особами в контексті будь-якого типу втручання в будь-яку кампанію чи вибори", - зачитав свою заяву Сешнс.

Водночас, він додав, що не знає про подібного роду розмови з боку будь-якої особи, пов'язаної з кампанією Трампа.

"Твердження, що я брав участь в якійсь змові, або що я був обізнаний про якісь змови з російським урядом, щоб нанести шкоду цій країні (США- ред.), якій я служив з честю понад 35 років, або ж підірвати цілісність нашого демократичного процесу, є жахливою й огидною брехнею", - наголосив чинний генпрокурор США.

Відповідаючи на уточнюючі запитання щодо зустрічі з посолом Росії Сергієм Кисляком під час одного із закритих заходів в готелі Mayflower, де виступав Трамп, Сешнс зазначив, що не пам'ятає там присутності російського дипломата.

"Я не пам'ятаю цього. Але я розумію, що він (посол Кисляк – ред.) там був, тобто я не маю сумнівів, що він там був присутній, насправді я недавно бачив відео, як він входив до кімнати", - зауважив Сешнс.

Він також зазначив, що на цьому заході він хотів послухати перше звернення з питань зовнішньої політики Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-