Путін звинувачує США у створенні

Путін звинувачує США у створенні "Аль-Каїди", подробиці обіцяє на пенсії

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін поклав на США відповідальність за створення «Аль-Каїди», а також звинуватив країну у підтримці чеченських терористів.

Це російський лідер заявив режисеру Оліверу Стоуну, який зняв чотирисерійний документальний фільм «Інтерв'ю з Путіним», передають Ведомости.

«Це почалося ще з радянської війни в Афганістані, коли американські спецслужби підтримували різні спрямування ісламського фундаменталізму в боротьбі з радянськими військами в Афганістані», – сказав він.

В результаті, за словами Путіна, США виростили і «Аль-Каїду», і її лідера Усаму бен Ладена, і це все «вийшло з-під контролю», хоча американці мали про це знати.

«Коли у нас почалися проблеми в Чечні, на Північному Кавказі, на жаль, американці підтримали ці процеси», - заявив Путін.

У Москві ж, нібито, в цій ситуації очікували, що США підтримають федеральний центр, оскільки «американські партнери на словах» говорили «про підтримку Росії, про необхідність співпраці у боротьбі з тероризмом».

На думку президента Росії, США сприймають Росію як конкурента і це є результатом політики, що проводиться Вашингтоном протягом останніх десятиліть.

Діючий президент РФ також вважає, що США й геть зовсім хочуть знищити економіку Росії та змінити керівництво країни.

При цьому, докладно і відверто викласти своє бачення глобальної стратегії США Путін пообіцяв після виходу на пенсію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-