На мітингах опозиції у Росії затримали 11 осіб

На мітингах опозиції у Росії затримали 11 осіб

Укрінформ
У Росії, де прихильники політика Олексія Навального вийшли сьогодні на антикорупційні акції, почалися затримання учасників поліцією.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У центрі Владивостока на неузгодженому мітингу опозиції затримали 11 осіб. Між бійцями ОМОНу і демонстрантами сталася бійка. Серед затриманих - активіст Максим Шинкаренко, який стояв зі згорнутим плакатом, на якому було написано: "Дімон, вийди геть", - йдеться в повідомленні.

Координатора місцевого штабу Навального, депутата міської думи Юрія Кучина поліція затримала ще до початку акції.

Як зазначається, мітинг у центрі Владивостока не був узгоджений. Влада надала його організаторам місце на околиці міста, але активісти відмовилися проводити там свою акцію.

У Благовєщенську на неузгодженій акції затримали щонайменше чотирьох осіб. В одного з них був плакат "Росія без корупції", повідомляє ОВД-Інфо.

У Казані, де міська влада дозволила провести акцію на околиці й тільки о 7-й годині ранку, затримано її організатора. У мітингу брали участь приблизно 400 осіб.

Акції проходять в Барнаулі, Красноярську, Новосибірську, Улан-Уде, Хабаровську.

Напередодні Олексій Навальний заявив, що узгоджений з мерією мітинг на проспекті Сахарова не може відбутися через тиск влади, яка заборонила використовувати звукопідсилюючу апаратуру і відеоекрани на мітингу.

У своєму блозі Навальний закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію в центрі міста на Тверській вулиці. Московська мерія вже назвала перенесення мітингу незаконним і пообіцяла "жорстко реагувати на правопорушення". 26 березня на мітингу проти корупції у Москві було затримано понад тисячу осіб.

12 червня більш ніж у 210 містах Росії прихильники політика Олексія Навального збираються вийти на антикорупційні акції.

Фото: twitter.com/SergeyDarkov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-