Боже, царя храни: Думі пропонують потішити імперське его Путіна

Боже, царя храни: Думі пропонують потішити імперське его Путіна

Укрінформ
На розгляд Держдуми РФ групою депутатів від ЛДПР внесено законопроект про повернення гімну часів Російської імперії «Боже, царя храни».

Документ опубліковано у базі даних Держдуми.

«Не зважаючи на те, що сучасний гімн глибоко поважають багато росіян, саме імперський гімн представляє собою гордість за славні перемоги і символізує велику країну з великою історією», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Його автори вважають, що твердження «Боже, царя храни» як державного гімну «дозволить досягти історичної спадкоємності, шанувати і пам'ятати більш як тисячолітню історію Росії, що включає в себе і монархічний, і радянський періоди».

«Боже, царя храни» був державним гімном Російської імперії з 1833 по 1917 роки. Музику гімну написав Олексій Львов, слова - Василь Жуковський. Після Лютневої революції 1917 року гімн було замінено на «Робочу Марсельєзу» («Зречемося старого світу»). Пізніше до 1944 року як державний гімн використовувався «Інтернаціонал».

З 1944 року гімном був «Союз нерушимий республік вільних», музика Бориса Александрова, слова Сергія Михалкова і Габріеля Ель-Регістана. Після розпаду СРСР і до 2000 року російським гімном була «Патріотична пісня» Михайла Глінки - без слів.

У 2000 році було повернено гімн з музикою Александрова, до якої Сергій Михалков написав нові слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-