Сенатор США: Втручання Росії є більш масштабним, ніж повідомляється

Сенатор США: Втручання Росії є більш масштабним, ніж повідомляється

Укрінформ
Віце-голова Комітету з питань розвідки американського Сенату Марк Уорнер наголошує, що повідомлення про результати розслідування щодо наслідків втручання Росії у президентські вибори в США применшені, й масштаби порушень з боку Москви є набагато більшими.

Про це він розповів у інтерв'ю американському центральному виданню USA Today.

"Я не вважаю, що вони (росіяни – ред.) добилися значної зміни фактичних результатів голосування. Але масштаби атак є набагато ширшими, ніж повідомлялося раніше", – зауважив американський законодавець, коментуючи витік останньої доповіді АНБ щодо діяльності ГРУ ГШ Росії на президентських виборах у США.

Він поінформував, що звернувся до американських спецслужб з проханням розсекретити назви та кількість штатів, електоральні дільниці яких піддавалися атаці з боку росіян. Це, на думку сенатора, необхідно для того, щоб убезпечити процес виборів до Конгресу в 2018 році.

"Жодне з цих дій з боку росіян не зупинити в день виборів"- наголосив законодавець.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американське видання The Intercept оприлюднило цілком таємну доповідь АНБ. "Російська військова розвідка чинила кібератаки, щонайменше, проти одного постачальника програмного забезпечення для проведення голосувань у США, а також робила фішинг-розсилку повідомлень на понад 100 місцевих виборчих комісій за кілька днів до президентських виборів у листопаді минулого року", - наголошується в документі, представленому джерелом. Доповідь також містить детальну інформацію з іншими доказами щодо втручання росіян у американські вибори.

Пізніше стало відомо, що американські спецслужби затримали джерело, яке надало ЗМІ цю інформацію та висунули звинувачення відповідно до законодавства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-