Стало відомо, чому

Стало відомо, чому "корабель-утікач" іде до Ростова

Оновлено
Укрінформ
Лайнер "Генерал Ватутін" прямує до Росії, оскільки компанія-судновласник його продала.

Про це Українській правді повідомили знайомі з ситуацією джерела. 

"Судно в Ізмаілі було оформлено для виходу за кордон. Після цього корабель попрямував до Молдови в порт Джурджулешти. Там компанія-судновласник "Червона рута" продала судно. Із Молдови судно вже під прапором Белізу прямує до Росії в порт Ростова-на-Дону", - зазначило джерело.

У коментарі "УП" директор з продажу компанії "Червона Рута" Леся Богуславська зазначила, що "Генерал Ватутін" цього року взагалі в рейс із туристами не виходив.

"Цього року "Генерал Ватутін" з туристами не працював, як і три попередні роки", - зазначила вона.

Водночас прикордонники порадили звернутися до судновласника щодо маршруту круїзного лайнера «Генерал Ватутін», оскільки це не їхня компетенція.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі прикордонного відомства.

"Це не наша компетенція коментувати ситуацію, звертайтеся до судновласника", - сказали в прес-службі ДПСУ.

Як повідомляли ЗМІ, 1 червня з Києва вийшов круїзний лайнер «Генерал Ватутін», який, не заходячи в черговий пункт круїзу - порт Одеси, рушив з Херсона прямо до Ізмаїла, після чого здійснив перехід до Вілкова. Вчора, о 5 годині ранку, він вийшов з Вілкова і несподівано взяв курс на Крим. Ніч він провів біля південного берега окупованого півострова, а сьогодні вранці відновив рух.

Судно прямує до Ростова-на-Дону. В круїзній компанії «Червона рута», яка організовує тури на «Ватутіні», заявили, що не володіють інформацією про пересування судна.

За даними Реєстру судноплавства України, зараз «Ватутін» належить компанії BREEZE CRUISE LINES LIMITED. Порт приписки - Херсон.

Прокоментувати той факт, що за даними моніторингового сайту MarineTraffic судно зараз знаходиться біля входу в Керченську протоку і близько 19:00, а то й поміняє курс, прибуде в порт Ростова, в АМПУ не змогли.

У Реєстрі судноплавства зазначено, що лайнером зараз володіє компанія Breeze Cruise Lines з Нікосії, а зараз корабель ходить під прапором Белізу (з 1 червня).

Фото: BlackSeaNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-