У Дубліні знайшли вибухівку в авто, двоє людей затримані

У Дубліні знайшли вибухівку в авто, двоє людей затримані

Укрінформ
Поліція Ірландії заарештувала двох чоловіків після того, як знайшла вибуховий пристрій в автівці в північній частині столиці Дублін.

Про це повідомляє Irish Times.

"Пристрої були виявлені, коли ірландська поліція зупинила і обшукала автомобіль на вулиці Спрінг Гарден, район Баллібох, близько 6 години вечора в п'ятницю", - йдеться у повідомленні.

На місце їх знаходження прибули експерти зі знешкодження вибухових пристроїв. Дорогу, на якій знаходилася автівка, перекрили, а місцевих жителів довколишніх будинків попередили про ймовірність вибуху.

Як зазначається, арешти є частиною спецоперації в рамках справи республіканців-дисидентів (ті, хто не підтримують нинішню форму врегулювання конфлікту в Північній Ірландії).

Як відомо, конфлікт у Північній Ірландії виник на етнічно-політичному грунті, який також поширився й на решту частини Великої Британії. Він тривав з кінця 1960-х аж до підписання Белфастської угоди 1998 року («Страсноп'ятничної угоди»). 

Головними причинами цього конфлікту було бажання ірландських націоналістів (переважно католиків) у Північній Ірландії, що належить до Великої Британії, об'єднатися з незалежною Ірландією, при одночасному переслідуванні з їхнього боку юніоністів, які прагнули зберегти край у межах Сполученого Королівства. 

В ході протистояння в Північній Ірландії з обох сторін загинуло 3524 людини, з них 1857 - цивільні особи. Попри підписання угоди навіть тепер іноді доходить до актів насильства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-