Тіллерсону в суді висунули звинувачення в обмані інвесторів Exxon Mobil

Тіллерсону в суді висунули звинувачення в обмані інвесторів Exxon Mobil

Укрінформ
Генпрокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнейдерман звинуватив держсекретаря США Рекса Тіллерсона в тому, що той, будучи керівником енергетичного гіганта Exxon Mobil, увів в оману інвесторів відносно витрат компанії на наслідки зміни клімату.

Звинувачення було висунуто в суді Нью-Йорка в п'ятницю, повідомило видання USA Today.

"Документи, передані Exxon слідчим у Нью-Йорку під час розслідування, свідчать, що компанія використовувала "закриті внутрішні параметри", які були нижчими в порівнянні з опублікованими для інвесторів цифрами в період з 2010 по 2014 рік",- заявив генеральний прокурор Шнейдерман.

Виходячи з цього, за його словами, колишній голова та головний виконавчий директор Exxon Mobil Рекс Тіллерсон був особисто проінформований про реальну вартість наслідків, однак компанія завищила їх для інвесторів.

Тим часом, адвокат компанії Exxon Mobil Скотт Сільвестрі назвав звинувачення генпрокурора "неточними й безвідповідальними".

Будь-які докази, що Exxon Mobil ввела в оману інвесторів відносно потенційних витрат, пов'язаних зі зміною клімату, можуть привести до серйозної фінансової відповідальності, пише видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-