США вийшли з кліматичної угоди попри зусилля G7 - Юнкер

США вийшли з кліматичної угоди попри зусилля G7 - Юнкер

Укрінформ
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер глибоко розчарований рішенням президента США Дональда Трампа щодо виходу із Паризької кліматичної угоди.

Про це Юнкер написав на своїй сторінці у Twitter.

"Глибоко розчарований рішенням США, незважаючи на наші зусилля на G7. Проти того, що ми відстоюємо, попри те, на що чекає світ", - зазначив Юнкер.

Він також додав, що незважаючи на рішення США, прихильність угоді залишається непохитною.

“Наша прихильність Паризькій угоді непохитна. Ми будемо продовжувати вести боротьбу зі зміною клімату”, - написав Юнкер.

У четвер президент США Дональд Трамп заявив про вихід Сполучених Штатів з глобальної кліматичної угоди, спрямованої на зменшення парникових викидів та забруднення атмосфери.

Водночас, він підкреслив, що американська сторона паралельно розпочне переговори про поновлення членства в Паризькій чи абсолютно новій угоді на умовах, "які є справедливими для Сполучених Штатів".

Як відомо, Паризька кліматична угода була укладена в Парижі у 2015 році. Загалом, до неї приєдналися 195 держав, у тому числі Україна. Основна мета документа – зменшення наслідків глобального потепління, яке веде до невідворотних процесів на Землі, у тому числі виникнення повеней, засух, ураганів та інших масштабних катаклізмів. До угоди не приєдналися лише Сирія і Нікарагуа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-