У ФРН жалкують про вихід США з Паризької угоди

У ФРН жалкують про вихід США з Паризької угоди

Укрінформ
Уряд ФРН виступив із засудженням рішення президента США денонсувати Паризьку кліматичну угоду.

Про це заявила канцлер і йдеться в спільній заяві групи міністрів, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Я жалкую про рішення президента США. Будемо далі докладати всі сили для глобальної кліматичної політики, яка зберігає нашу планету», - стримано прокоментувала Меркель.

Міністри уряду від Соціал-демократичної партії - закордонних справ Зігмар Габріель, економіки Бригіта Цюпріс, юстиції Хайко Маас, праці і громадських справ Андреа Налес, у справах сім'ї, пенсіонерів, жінок та молоді Мануела Швезиг, екології, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Барбара Хендрікс виступили з набагато більш різкими словами.

«Сполучені Штати шкодять самим собі, нам, європейцям, і всім іншим народам світу. Той, хто денонсує Паризьку кліматичну угоду, перекриває шлях до економічного зростання та накладає руки на життєдіяльність майбутніх поколінь», - йдеться в заяві.

Міністри підкреслюють, що навіть якщо б не було зміни клімату, заощадження енергії та використання відновлюваних ресурсів, таких як сонячна та вітряна енергія є економічною історією успіху. У Німеччині, нагадують вони, це одне створило понад 400 тис. нових робочих місць.

Політики називають скасування Паризької угоди також і «політичною помилкою», яка ставить під сумнів міжнародну надійність домовленостей. Вони нагадують про одне з найважливіших принципів міжнародної політики: «договори повинні дотримуватися» (Pacta sunt servanda), який служить тому, щоб генерувати безпеку та надійність. Тепер глобальний консенсус підірвано.

«На нашій стороні стоять великі країни, такі як Китай, Бразилія, Індія і Росія, а також багато особливо сильно постраждали від зміни клімату країни, такі, як африканські країни і малі острівні держави», - заявляють німецькі міністри. Вони нагадують, що і в самих США існує цілий ряд штатів, муніципалітетів і компаній, які відігравали важливу роль в кліматичній політиці. Всі ці сили стоять за Паризьку угоду.

У завершенні заяви йдеться, що двері для Сполучених Штатів, якщо вони вирішать знову приєднатися пізніше, відкриті.

«Давайте не будемо заражатися короткозорістю одинаків. Світове співтовариство має зараз триматися разом. Кліматична політика - миролюбна політика», - волають підписанти.

Нагадаємо, що на нещодавній зустрічі Великої Сімки в Таорміні, Італія, шість лідерів, особливо німецька канцлер, марно намагалися відрадити Дональда Трампа від цього кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-