Прем'єру та спікеру парламенту Чорногорії закрили в'їзд до Росії - ЗМІ

Прем'єру та спікеру парламенту Чорногорії закрили в'їзд до Росії - ЗМІ

Укрінформ
Діючому прем'єр-міністрові, екс-главі уряду й спікерові парламенту Чорногорії заборонено в'їзд до Росії.

Про це, як передає ТАСС, чорногорській газеті Pobjeda повідомили джерела в міністерстві закордонних справ Чорногорії.

"Діючий прем'єр Чорногорії Душко Маркович, колишній прем'єр і лідер Демократичної партії соціалістів Мило Джуканович, спікер чорногорського парламенту Іван Брайович, а також низка чорногорських політиків знаходиться у списку санкцій Росії, запровадженому у відповідь на одностороннє приєднання Чорногорії до антиросійських санкцій", - відмічає агентство.

Джерело видання стверджує, що в чорному списку також знаходяться 46 депутатів чорногорського парламенту, які голосували за вступ до НАТО: "Список містить мінімум 70 осіб". У ньому знаходяться близькі до влади бізнесмени й глави великих чорногорських компаній, пише газета.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

Росія на відміну від ЄС і США не публікує свої чорні списки іноземців, яким заборонено в'їзд на її територію. У Москві це пояснюють захистом особистих даних.

Раніше у понеділок міністерство закордонних справ Чорногорії вручило ноту протесту послові Російської Федерації у Чорногорії Сергію Грицаю "у зв'язку із затриманням" депутата Миодрага Вуковича у московському аеропорту Домодєдово.

Як повідомили ТАСС у посольстві РФ у Чорногорії, чорногорський депутат Миодраг Вукович не був допущений на територію Росії, оскільки знаходиться в списку санкцій РФ, запровадженому у відповідь на одностороннє приєднання Чорногорії до санкцій щодо російських фізичних і юридичних осіб.

У травні 2014 року Чорногорія вслід за країнами - членами Євросоюзу запровадила санкції проти Росії, а потім неодноразово їх подовжувала. Скупщина Чорногорії 28 квітня проголосувала за вступ країни до НАТО. Очікується, що країна офіційно стане членом Альянсу 5 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-