Польська прокуратура допитує екс-прем’єра у справі Смоленської катастрофи

Польська прокуратура допитує екс-прем’єра у справі Смоленської катастрофи

Укрінформ
Екс-прем’єр-міністр Польщі Ева Копач у середу прибула до слідчих Національної прокуратури на допит у справі Смоленської катастрофи.

Про це заявила речник Національної прокуратури РП Ева Бялік, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Екс-прем’єр і міністр охорони здоров’я у середу допитується в якості свідка у слідстві, що стосується, зокрема, непроведення судмедекспертизи жертв Смоленської катастрофи",- повідомила РАР Бялік.

У цій же справі на допит до прокуратури вже викликалися колишній голова канцелярії екс-премєра Дональда Туска Томаш Арабський і екс-глава МЗС Радослав Сікорський, а чинного президента Євроради планують допитати у липні.

Перед допитом у прокуратурі Копач написала у Facebook, що у Москві відразу після Смоленської катастрофи вона була, у першу чергу, як особа, яка допомагала найближчим родичів катастрофи, які прибували на впізнання до Москви. Але в судмедекспертизах вона участі не брала, оскільки це є рішенням прокуратури. "Я не є прокурором", - констатувала вона.

Реагуючи на цю заяву речниця правлячої партії "Право і Справедливість" Беата Мазурек заявила, що Копач бреше, оскільки раніше вона говорила, що "спільно працює з патологоанатомами і все під контролем". 

Як повідомляло агентство, нещодавні ексгумації двох генералів підтвердили наявність у трунах фрагментів тіл відразу кількох людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-