ООН розробила новий план допомоги Лівії

ООН розробила новий план допомоги Лівії

Укрінформ
Агентство ООН з міграції (МОМ) та у справах біженців (УВКБ ООН) у вівторок представили в Женеві план по розширенню діяльності в Лівії.

Він передбачає надання підтримки мігрантам, біженцям, прохачам притулку і лівійцям, постраждалим в результаті конфлікту, що триває, повідомили кореспонденту Укрінформу зі штаб-квартири МОМ.

«УВКБ оприлюднило сьогодні додатковий призов на суму 75,5 млн дол для задоволення зрослих гуманітарних потреб і потреб у захисті людей в Лівії - включаючи внутрішньо переміщених осіб (ВПЛ) і громад, що їх приймають, а також біженців та осіб, які шукають притулок», - йдеться в повідомленні.

Заявка включає в себе моніторинг і заходи захисту, а також інформаційно-пропагандистську діяльність з питань, пов'язаних з дотриманням прав людини, доступом до основних послуг, процедур надання притулку та свободи пересування.

МОМ в квітні запустила трирічний План дій для Лівії з двома ключовими завданнями: надання гуманітарної допомоги, заснованої на фактичних даних, захист як переміщених лівійців, так і мігрантів; стабілізація лівійської громади, а також створення лівійського потенціалу в сфері управління міграцією. Ця апеляція становить понад 180 млн дол і розрахована на 36 місяців.

«Хоча МОМ вже приступила до здійснення Плану дій завдяки фінансуванню з боку деяких донорів, необхідна велика фінансова підтримка для того, щоб терміново надати допомогу і захистити мігрантів та постраждалих від конфлікту людей в Лівії», - сказав генеральний директор МОМ Вільям Лейсі Свінг.

Він підкреслив, що всі заходи МОМ координуються і здійснюються у співпраці з лівійською владою та УВКБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-