Франція прийняла першого біженця-гея з Чечні в день візиту Путіна

Франція прийняла першого біженця-гея з Чечні в день візиту Путіна

Укрінформ
Перший біженець-гей з Чечні прибув до Франції в понеділок, 29 травня, в день офіційного візиту російського президента Володимира Путіна. 

Про це повідомила асоціація SOS Homophobie, пізніше інформацію підтвердили джерела радіостанції France Info. Його ім'я та інші особисті дані не розголошуються, передає RFI.

«Як розповів президент асоціації Жоель Дом'є, вслід за першим чеченським біженцем-геєм до Франції найближчим часом мають прибути інші гомосексуалісти, які зазнали переслідувань у Чечні», - йдеться в повідомленні. 

У SOS Homophobie також заявили, що не можуть більше терпіти заперечення російською владою переслідування сексуальних меншин у республіці.

Як наголошується, в ході спільної конференції Володимира Путіна і Емманюеля Макрона в понеділок у Версалі французький лідер заявив, що домовився «регулярно разом з Путіном відстежувати цю ситуацію».

«Президент Путін повідомив мені, що неодноразово вживав заходи щодо ЛГБТ у Чечні, щоб дізнатися всю правду про те, що відбувається, працювати з місцевою владою і врегулювати цю непросту ситуацію», - додав французький президент.

У день візиту російського президента до Франції міжнародна правозахисна організація Amnesty International провела на площі Прав людини в Парижі акцію на підтримку переслідуваних у Чечні геїв. 

Раніше французькі ЛГБТ-организації подали позов до Міжнародного кримінального суду, звинувативши главу Чечні Рамзана Кадирова в «геноциді».

Як повідомлялося, раніше група експертів ООН з прав людини закликала припинити переслідування і утиски представників сексуальних меншин у Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-