У Румунії оголошено загальний страйк авіадиспетчерів

У Румунії оголошено загальний страйк авіадиспетчерів

Укрінформ
Авіадиспетчери румунської компанії Romatsa (монополіст у сфері авіаперевезень над територією Румунії) проведуть у вівторок, 30 травня, починаючи з 9.00 годині загальний страйк.

Про це повідомив керівник профспілки румунських авіаперевізників Габріель Тудораке, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За результатами проведених з міністерством транспорту переговорів можу повідомити лише про те, що оголошений на вівторок, 30 травня, загальний страйк можна буде призупинити. Але поки не можемо з упевненістю сказати, впродовж якого часу вдасться призупинити страйк», - заявив Тудораке.

Відомо також, що під час переговорів у Міністерстві транспорту профспілки домагалися того, щоб працівники авіакомпаній-перевізників, включаючи диспетчерів, при достроковому виході на пенсію отримували компенсацію у розмірі 60 середньомісячних зарплат (зарплата авіадиспетчерів в Румунії становить близько п'яти тисяч євро).

Міністр транспорту Румунії Резван Кук в цьому зв'язку заявив, що планує направити до компанії Romatsa Контрольний корпус уряду для перевірки стану справ на підприємстві.

Згідно з румунським законодавством, на час страйку авіадиспетчери зобов'язані забезпечити безпеку 30% польотів над територією країни. Мова йде про польоти літаків з гуманітарними вантажами, рятувальних операціях та інших екстрених ситуаціях.

Щодня над територією Румунії пролітають до трьох тисяч авіалайнерів.

За статистичними даними, співробітники авіакомпанії ROMATSA є найбільш високооплачуваними в Румунії. Їх середній заробіток становить трохи більше 20 тисяч румунських леїв (близько 5 тисяч євро).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-