Чорногорія протестує через затримання в Росії політика Вуковича

Чорногорія протестує через затримання в Росії політика Вуковича

Укрінформ
У ніч на понеділок чорногорському політикові Міодрагу Вуковичу під час здійснення транзитного рейсу у московському аеропорту Домодєдово не дозволили пересісти на Мінськ, що викликало протест чорногорської сторони.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"МЗС Чорногорії звинуватив Росію у порушенні "базових міжнародних норм та дипломатичних правил" - у зв'язку з інцидентом із чорногорським політиком Міодрагом Вуковичем, якому не дозволили здійснити пересадку у московському аеропорту Домодєдово", - йдеться у повідомленні.

Вукович - депутат парламенту Чорногорії від правлячої партії - прямував до Мінська транзитом через Москву, проте російські прикордонники у Домодєдово не дозволили йому залишити транзитну зону аеропорту, аби здійснити посадку на літак до столиці Білорусі. Йому повідомили, що він є у Росії "персоною нон грата". Після того, як провів ніч у Домодєдово, Вукович повернувся до Чорногорії. Він заявив, що був затриманий з політичних причин.

Відносини між Росією та Чорногорією суттєво зіпсувалися після того, як Чорногорія ухвалила рішення вступити до НАТО. Очікується, що вона стане повноправним членом союзу у червні цього року. Влада Чорногорії звинувачує Росію у втручанні у внутрішні справи, у тому числі причетності до підготовки спроби держперевороту минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-