Довіри між Макроном і Путіним не буде - німецький експерт

Довіри між Макроном і Путіним не буде - німецький експерт

Укрінформ
У сьогоднішній умовах Парижу і Москві навряд чи доводиться розраховувати на взаємну довіру, а тому й на серйозні двосторонні проекти.

Таку думку в коментарі кореспонденту Укрінформу в ФРН напередодні першої зустрічі нового президента Франції Еммануеля Макрона з президентом РФ Володимиром Путіним у Парижі висловив керівник програм Східної Європи, Росії і Центральної Азії Німецької ради з питань зовнішньої політики (DGAP) Штефан Майстер.

"До тих пір, поки Росія робить те, що вона робить в Україні і Сирії, існує небагато підстав для якихось спільних проектів або програм", - вважає експерт.

Він наголошує, що початок діалогу двох лідерів ускладнений апріорі, проте їм неминуче доведеться мати справу один з одним, незважаючи на все, що сталося під час передвиборної кампанії Макрона. За словами Майстера, з огляду на всі реальні неприємності, які Путін завдав Макрону, "довіри між двома лідерами не буде".

На думку експерта, українська проблематика обов'язково буде однією з тем переговорів президентів Франції і РФ. Була вона і на порядку денному самітів НАТО і G7, що відбулися минулого тижня, нагадав Майстер. При тому, що уваги їй приділялося небагато, аналітик зазначає, що президент США Дональд Трамп (який сам є головним викликом обох зустрічей) визнав, що є проблема з Росією в контексті України і заявив про підтримку діючої політики з цього питання.

"Він, може, ще й не вирішив, як діяти щодо Росії у майбутньому, але він підтримує санкції, введені через Україну", - сказав Майстер. При цьому він знову підкреслює, що дуже важливим сьогодні є те, що новим президентом Франції став Макрон, єдність ЄС у питанні санкцій, їх продовження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-