Грузія готова до вступу в НАТО - прем'єр

Грузія готова до вступу в НАТО - прем'єр

Укрінформ
Грузія створила всі передумови для її прийому у члени НАТО.

Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі в ході виступу на весняній сесії Парламентської асамблеї НАТО, інформує "Грузія Online". 

"Вірністю інтеграції в НАТО і загальній євроатлантичній безпеці Грузія вже створила передумову, щоб НАТО здійснив наступні кроки на шляху вступу нашої країни до Альянсу", - наголосив Квірікашвілі.

За його словами, він може з гордістю зазначити, що Грузія є хорошим прикладом європейської держави, яка, незважаючи на всі внутрішні й зовнішні виклики, послідовно продовжує йти шляхом демократизації, відродження інститутів, економічного розвитку, й інституціональної інтеграції в європейські та євроатлантичні структури.

"Ми добре усвідомлюємо виклики, які стоять перед нами. Окупація і мілітаризація Росією 20% Грузії, суверенної держави, створює значну загрозу нашій національній безпеці", - підкреслив грузинський прем'єр.

Крім того, Квірікашвілі підкреслив, що незаконна анексія Криму, за якою послідували дестабілізація на сході України й переділ сфер впливу, ставить за мету знищення величезного прогресу, досягнутого у будівництві єдиної, вільної й мирної Європи, як величезного досягнення євроатлантичного суспільства. 

"Нашою відповіддю на цей виклик є більше демократизації, більше економічного розвитку, і європейської і євроатлантичної інтеграції. Єдиною дієвою відповіддю Заходу на ці виклики має бути більше єдності й твердість у питанні захисту свободи й інших засадничих цінностей, політика відкритих дверей і чітка підтримка євроатлантичних прагнень європейських країн", - заявив Квірікашвілі.

Раніше міністр закордонних справ Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що країні не потрібний План дій щодо членства в НАТО, а потрібне саме членство в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-