У Польщі заявляють про подолання пташиного грипу

У Польщі заявляють про подолання пташиного грипу

Укрінформ
У Польщі на даний момент подолано пташиний грип і ведеться активна боротьба, аби не було нових випадків африканської чуми свиней (АЧС).

Про це повідомив директор ветеринарного Інституту у місті Пулави (південь країни) Кшиштоф Немчук, інформує РАР

“На даний момент ми не підтверджуємо в Польщі жодних випадків і вогнищ пташиного грипу ані у диких птахів, ані у свійської птиці”, - повідомив Немчук.

Він нагадав, що останній випадок пташиного грипу в Польщі виявлено поблизу Кракова на півдні країни 16 березня. Зараз у Польщі очікують до 20 липня на завершення періоду ембарго, пов'язаного з цією хворобою.

За словами головного польського ветеринара, в сезоні 2016-2017 пташиний грип у Польщі був наслідком перельоту диких птахів і зараз здійснюються заходи, аби попередити появу таких випадків восени цього року.

Що стосується АЧС, Немчук повідомив, що до цього часу у Польщі зареєстровано 320 випадків вірусу у диких кабанів і 23 вогнища у домашніх тварин. Останній випадок трапився торік у вересні.

Він підкреслив, що у результаті дії спецзакону щодо протидії АЧС ефективно здійснюється відстріл диких кабанів, популяція яких значно зменшилася. 

Водночас небезпекою він назвав те, що випадки АЧС постійно мають місце в Україні та Білорусі.

Головний польський ветеринар зазначив, що його служба перебуває у постійному контакті з українськими колегами. “Ми ділимося з ними своїми знаннями, щоб можна було затримати розповсюдження хвороби”, - констатував Немчук.

Він зауважив, що найближче в Україні вогнище АЧС виявлено на відстані 124 км від кордону з Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-