Президент Грузії попросив у НАТО допомоги

Президент Грузії попросив у НАТО допомоги

Укрінформ
Президент Грузії на зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі подякував йому за підтримку євроатлантичного курсу Грузії і територіальної цілісності країни, а також проведення в Тбілісі весняної сесії ПА НАТО.

Про це повідомляє прес-служба глави держави Георгія Маргвелашвілі.

За даними прес-служби, в ході зустрічі йшлося як про парламентську сесію альянсу, так і про співпрацю НАТО і Грузії, а також про ситуацію в країні та шляхи поліпшення системи її національної безпеки.

"Президент звернувся з проханням підключити експертів НАТО, щоб спільно розробити рекомендації для здійснення конституційних змін щодо поліпшення архітектури національної безпеки країни", - йдеться в повідомленні.

Зі свого боку, голова парламентської асамблеї альянсу заявив, що НАТО "сильно підтримує прагнення Грузії інтегруватися в євроатлантичні структури, підтвердженням чого є проведення в Тбілісі парламентської сесії, і говорив про ті кроки, які можна зробити в напрямку членства Грузії в НАТО".

При цьому він висловив тверду підтримку Грузії і зазначив, що рідко, коли зустріч парламентської асамблеї Північноатлантичного альянсу проводиться в країні, яка не є членом НАТО. "Грузія серед  рідкісних винятків, і це не тільки жест, а значний політичний крок з боку НАТО", - заявив Аллі.

За його словами, стабільність в Грузії має суттєве значення для стабільності всього регіону. "Це важливо не тільки для Грузії і Європи, а й для всього світу, оскільки ми повинні забезпечувати територіальну цілісність, повагу міжнародного права, і те, що тут відбувається, дуже важливо для НАТО, Європи і, думаю, для багатьох інших країн", - сказав голова ПА НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-