NBC дізнався про зв'язок виконавця теракту в Манчестері з

NBC дізнався про зв'язок виконавця теракту в Манчестері з "Аль-Каїдою"

Укрінформ
Підозрюваний у підриві бомби на стадіоні в Манчестері 22-річний Салман Абеді був пов'язаний з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда".

Про це повідомляє телеканал NBC з посиланням на джерело в американській розвідці.

За словами співрозмовника телеканалу, знайомого з ходом розслідування, Абеді ідентифікували завдяки знайденій на місці вибуху банківській карті і технології розпізнавання облич.

За даними NBC News, за останні 12 місяців молодий чоловік побував у кількох країнах, у тому числі в Лівії, звідки походить його родина. Раніше його родичі, за словами джерела, навіть зверталися до британських правоохоронних органів, щоб попередити, що Салман Абеді становить небезпеку.

Як заявив співробітник американської розвідки, зв'язку Абеді з "Аль-Каїдою" очевидні, але він також може мати відношення і до іншим терористичних угруповувань. Співрозмовник телеканалу зазначив, що підірвана на концерті Аріани Гранде бомба була "великою і складною", а в її виготовленні використовувалися матеріали, які важко дістати у Великобританії, так що навряд чи Абеді міг зробити її без сторонньої допомоги.

Вибух у Манчестері стався ввечері в понеділок на стадіоні "Манчестер Арена", де проходив концерт американської співачки Аріани Гранде. За останніми даними, загинули 22 людини, 59 осіб поранені. Поліція розглядає подію як теракт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-