У Молдові скасують посаду віце-міністра

У Молдові скасують посаду віце-міністра

Укрінформ
Уряд Молдови затвердив законопроект про структурну реформу уряду, згідно з якою кількість міністерств буде скорочена з 17 до 9, а посаду віце-міністрів взагалі скасують.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Реформа уряду має на меті створити сильні державні інститути і міцний фундамент для довгострокового і стабільного розвитку країни. Це перший і відповідальний крок до реформування всієї системи центрального публічного управління», - заявив у цьому зв'язку прем'єр-міністр Павло Філіп.

Згідно з законопроектом, в уряді будуть тільки три віце-прем'єра. Посаду віце-прем'єра з економічних питань скасують, оскільки усіма питаннями економічного розвитку займатиметься міністерство економіки та інфраструктури.

Крім цього, в кожному міністерстві буде створена нова посада – державного секретаря. Суттєво скоротять і кількість державних агентств та департаментів – з 55 до 43.

Найближчим часом законопроект буде винесено на обговорення з представниками експертного співтовариства і громадянського суспільства, після чого документ представлять парламенту для затвердження.

Очікується, що уряд у новому форматі запрацює з осені 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-