У світі посилюють безпеку після теракту в Манчестері

У світі посилюють безпеку після теракту в Манчестері

Укрінформ
Влада деяких країн світу планує посилити заходи безпеки напередодні великих театральних і спортивних подій після теракту у Великій Британії, який забрав життя щонайменше 22 людей.

Про це повідомляє Reuters.

"Заходи безпеки посилюють у Сполучених Штатах, Японії, Сингапурі, Китаї, Австралії та на Філіппінах", - йдеться у повідомленні.

Так, Департамент США з національної безпеки заявив, що уважно стежить за ситуацією в Манчестері, а на громадян США можуть чекати посилені заходи безпеки на публічних заходах.

У свою чергу, в Японії повідомили про "початок збору інформації" щодо боротьби з міжнародним тероризмом. 

"Ми зміцнили свої позиції шляхом створення підрозділу зі збору інформації, присвяченої боротьбі з міжнародним тероризмом", - заявив журналістам генеральний секретар Кабінету міністрів Йошихіде Суга.

У Сингапурі організатор концерту співачки Брітні Спірс, який відбудеться в червні, заявив про те, що також розглядає можливість запровадження посилених заходів безпеки. 

Як зазначається, у Сингапурі в минулому місяці були внесені зміни до Закону про громадський порядок, який вимагає від організаторів заходів повідомляти поліції наперед за місяць, якщо участь у масовому заході візьмуть більше 5 тисяч людей.

Арена AsiaWorld Expo у Гонконзі, де у вересні має пройти концерт Аріани Гранде, на концерті якої у британському Манчестері вночі 22 травня стався теракт, теж оголосила про підвищення заходів безпеки на усіх концертах та заходах. 

Австралійська велика спортивна арена Melbourne Cricket Ground також повідомила про перегляд заходів безпеки. Прем'єр-міністр країни Малкольм Тернбулл заявив, що уряд тісно співпрацює з іншими країнами щодо стратегії.

Про відповідні наміри оголосила і корпорація SM investments Corp, яка у серпні організовує концерт Аріани Гранде в столиці Філіппін на арені Mall of Asia Arena.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні пізно ввечері під час концерту Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер Арена" стався вибух. За останніми даними, кількість загиблих унаслідок вибуху зросла до 22 осіб. Раніше повідомлялося, що в результаті вибуху загинули 19 людей, щонайменше 59 отримали поранення. Британська поліція заявила, що розглядає інцидент як терористичний акт. За попередніми даними, вибух стався у фойє "Манчестер арени" о 22:30, у момент завершення концерту.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що правоохоронні служби з'ясовують усі деталі терористичної атаки.

Відповідальність за атаку вже взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Фото: Lindsey Parnaby/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-