Скандал навколо зв'язків з Росією: екс-радник Трампа вимагає імунітету в обмін на свідчення

Скандал навколо зв'язків з Росією: екс-радник Трампа вимагає імунітету в обмін на свідчення

Укрінформ
Колишній високопоставлений радник президента Трампа не буде надавати свідчення в профільному комітеті Сенату США без гарантій у відповідь імунітету від судового переслідування.

Про це повідомило в понеділок інформаційне агентство АР із посиланням на джерело, обізнане у ситуації. 

"Колишній радник з питань національної безпеки Майкл Флінн у понеділок посилатиметься на захист П'ятої поправки (Конституції США – ред.), яка передбачає відмову від свідчень проти себе, в той час як він поінформував Комітет Сенату США з питань розвідки, що не виконуватиме повістки комітету про надання документів", - йдеться в публікації. 

Як повідомляв Укрінформ, розвідувальний комітет Сенату менше ніж два тижні тому офіційно надіслав Флінну повістку щодо надання ним документів, необхідних для розслідування втручання Росії у президентські вибори минулого року в США.

Американські юридичні експерти стверджують, що Флінн навряд чи надасть особисті документи без забезпечення йому імунітету від судового переслідування. Екс-радник Трампа раніше вже висловлював бажання свідчити в Конгресі в обмін на імунітет від "несправедливого кримінального переслідування".

Майкл Флінн - колишній радник з безпеки в адміністрації президента Дональда Трампа. У лютому він подав у відставку, визнавши, що дезінформував державне керівництво, в тому числі віце-президента США, про контакти з російським послом Сергієм Кисляком наприкінці грудня.

Флінн не сказав колегам, що обговорював із представником російського уряду можливе скасування санкцій США проти РФ, а потім не зізнався в цьому на допиті у ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-