У Македонії відсторонили 16 поліцейських через штурм будівлі парламенту

У Македонії відсторонили 16 поліцейських через штурм будівлі парламенту

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Македонії відсторонило 16 поліцейських через те, що вони не запобігли штурму будівлі парламенту мітингувальниками.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У відомстві оголосили, що 11 співробітників поліції, чотири члени спеціального підрозділу поліції і високопоставлений чиновник міністерства відсторонені, оскільки вони «пасивно спостерігали, як натовп увійшов і вільно пересувався в парламенті ... і не допомагати іншим співробітникам поліції».

У заяві міністерства зазначається, що дисциплінарне провадження також розпочалося щодо відсторонених силовиків.

У результаті вторгнення людей у масках у парламент 27 квітня десятки журналістів і законодавців були поранені, зокрема і лідер Соціал-демократичної партії Зоран Заєв.

Заєв зараз намагається сформувати уряд і стати прем’єр-міністром Македонії після того, як він отримав мандат від президента Георге Іванова.

Атака на парламент сталася після призначення етнічного албанця Талаата Джафері спікером.  Націоналістів не влаштовували вимоги, що висуваються з боку етнічних албанських партій, які вели переговори з формування уряду з соціал-демократами, включаючи вимогу запровадження албанської як другої державної мови.

Натомість напад на парламент було розцінено як атаку на прагнення країни приєднатися до НАТО і ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-