Напад на авіабазу в Лівії: понад 140 загиблих

Напад на авіабазу в Лівії: понад 140 загиблих

Укрінформ
В результаті нападу на авіабазу Брак аль-Шаті на півдні Лівії загинула 141 людина.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Лівійської національної армії Ахмеда аль-Місмарі. 

"Приблизно 141 особу було вбито днем раніше під час нападу на авіабазу на півдні", - йдеться у повідомленні. 

За словами Ахмеда аль-Місмарі, зі 141 загиблого 103 людини є військовослужбовцями. Також жертвами стали і цивільні люди.

Як повідомляється, атака сталася у четвер, 18 травня. Військові були атаковані загоном, відомим як Третя сила з міста Місрата на північному заході Лівії. Раніше це угруповання контролювало базу Брак аль-Шаті і номінально є союзником уряду національної угоди в Тріполі, який підтримує ООН.

Представник Третьої сили заявив місцевому телебаченню, що вбиті були ті, хто був озброєний.

У правозахисній організації Human Rights Watch, що посилається на представників медичних служб, свідків, а також на відео- і фотоматеріали, повідомили, що атакувальники вбивали бійців Лівійської народної армії пострілом у голову. Правозахисники зазначили, що такі дії можна розцінити як акт кари. 

Посол Лівії в ООН Мартін Коблер назвав атаку на базу безпричинною і жахливою і заявив, що це «не повинно підштовхнути (Лівію) до глибокого і затяжного конфлікту».

Прем'єр-міністр уряду національного угоди Фаїз Сарадж заявив, що він відстороняє міністра оборони Лівії Махді аль-Баргхаті і командувача Третьою силою Джамала Траікі до того часу, поки не буде визначено, хто несе відповідальність за порушення режиму припинення вогню. Він наголосив, що не віддавав наказу про атаку міністерству оборони і закликав до припинення вогню між ворогуючими сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-