У Молдові хочуть провести референдум щодо відставки Додона

У Молдові хочуть провести референдум щодо відставки Додона

Укрінформ
Ліберальна партія Молдови починає збір підписів на підтримку референдуму з відставки президента Ігоря Додона.

Про це на прес-конференції у Кишиневі заявив лідер молдавських лібералів Міхай Гімпу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"У нас немає парламентської підтримки для оголошення імпічменту президентові, тому ми вирішили звернутися до народу для проведення референдуму щодо відставки президента. Річ у тому, що Додон неодноразово порушував Конституцію Республіки Молдова. Вперше він її порушив на початку січня цього року, коли привітав лідера невизнаного регіону (мова про Придністров'я - ред.) Вадима Красносельского з перемогою на так званих президентських виборах, фактично, визнавши законність тих виборів", - заявив Гімпу.

Ще одним порушенням Конституції, на думку лідера Ліберальної партії, стали і заяви Додона на підтримку федералізації країни, оскільки, згідно з Основним законом, Молдова - унітарна держава, і вона не може бути розділена на частини.

Не менш важливим аргументом, за словами Гімпу, стало те, що президент проігнорував заяву Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, у якій було висловлено стурбованість участю російських військових у параді на території невизнаного Придністров'я.

Прес-секретар президента Іон Чебан назвав ініціативу лібералів "очікуваною", заявивши, що "референдум лише прискорить проведення дострокових парламентських виборів".

Для проведення референдуму з відставки президента необхідно зібрати не менше 200 тисяч підписів громадян.

Фото: prm.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-