У Вашингтоні турецькі спецслужби вчинили бійку з демонстрантами

У Вашингтоні турецькі спецслужби вчинили бійку з демонстрантами

Відео
Укрінформ
Державний департамент США звинуватив турецькі спецслужби в участі у силовому інциденті під час мирної демонстрації перед посольством Туреччини в американській столиці.

Про це йдеться в заяві речниці Держдепу Хізер Наурет, поширеній у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми стурбовані насильницькими інцидентами за участю протестуючих і співробітників турецьких служб безпеки у вівторок ввечері", - підкреслюється в документі.

Насильство ніколи не стане адекватною відповіддю на свободу слова, наголосили в Держдепартаменті США, висловивши водночас підтримку права людей по всьому світу на свободу слова і мирні акції протесту.

У заяві також йдеться, що американська сторона передала свою найрішучу заклопотаність з цього приводу турецькому уряду.

Нагадаємо: у вівторок біля Посольства Туреччини в США сталися сутички. За повідомленнями, агенти безпеки турецьких спецслужб в чорних костюмах вийшли назовні дипустанови, де проходила демонстрація, внаслідок чого зав'язалася бійка.

За даними поліції Вашингтона, були заарештовані двоє представників посольства Туреччини, дев'ятеро людей доставлено до шпиталів з травмами, один – у важкому стані. За повідомленнями NBC News, чоловіки в костюмах були зі складу охорони президента Ердогана, який перебував з візитом у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-