У ЄС викрили банду, яка продавала фальшиві паспорти мігрантам

У ЄС викрили банду, яка продавала фальшиві паспорти мігрантам

Укрінформ
Європейське поліцейське управління "Європол" спільно з Євроюстом та європейськими правоохоронцями викрили кримінальну мережу, яка займалася виготовленням та продажем підробних документів для потрапляння мігрантів у Шенгенську зону та європейські країни.

Про це повідомила прес-служба Європолу.

"Вісім членів кримінального угруповання були затримані - семеро в Іспанії, включно із ватажком банди, один - у Греції в ході операції, що була одночасно проведена в Іспанії, Греції та Бельгії 28 березня 2017", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розслідування почалося у 2015 році, коли іспанські поліцейські затримали підозрюваного у перевезенні підробних документів між Мадридом та Афінами. 

"Слідчим вдалося встановити, що затриманий був членом кримінальної мережі, яка займалася контрабандою мігрантів зі зв'язками в різних країнах ЄС. Ватажок кримінальної мережі, сирієць за походженням, контролював перевезення нелегальних мігрантів по країнах Європи до їхньої кінцевої точки, здебільшого, у країнах Північної Європи", - повідомили у Європолі. За даними слідства, він періодично змінював місце проживання з Іспанії на Бельгію, щоб його не виявила поліція. Водночас, його брат займався виготовленням підробних документів для нелегальних мігрантів. Для цього зловмисники мали фабрику з підробки документів у Греції.

Мігранти прибували здебільшого з Сирії, Афганістану та Іраку та платили по 2-3 тисячі євро за кожен підробний документ. За оцінками слідства, банда діяла протягом близько 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-