Литва надала притулок двом геям із Чечні

Литва надала притулок двом геям із Чечні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив про прибуття до країни двох жителів Чечні, які зазнали там переслідування через нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Можу підтвердити, що ми видали візи двом приїжджим з Чечні, які зазнали переслідування через своєї сексуальної орієнтації", - сказав Лінкявічус.

Він не розкрив більше жодних подробиць приїзду цих людей. За його словами, Литва є однією з перших країн в Євросоюзі, що прийняли геїв, які зазнали переслідування, і вона координує ці дії з союзниками на Заході.

"Ми послідовно порушували ці питання і в форматі ЄС, і в парламентських структурах Ради Європи - щодо можливості допомогти і, якщо потрібно, надати притулок. Ми погоджуємо свої дії з союзниками, тому що беруть участь й інші країни", - сказав міністр.

Раніше у російських ЗМІ почалося розслідування про переслідування в Чечні осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації. У березні російська "Нова газета" повідомила, що в рамках координованої кампанії в Чечні було затримано більш як 100 чоловіків, троє з них - вбиті. Як писала газета, місцева влада також закликала людей вбивати членів своїх сімей - геїв. Після чого у світі почався організований рух за дотримання прав людини у Чечні.

У п'ятницю ввечері у будинку Ратуші у Вільнюсі відбувся фестиваль "Райдужні дні 2017", під час якого було нагороджено заслужених захисників прав ЛГБТ, - в їх числі колишні депутати Марія-Аушріне Павіленене і Даля Куодіте. У суботу біля посольства Росії у Вільнюсі відбулася акція протесту (пікет-мітинг) проти порушень прав сексуальних меншин у Чечні, яку організувала Ліга геїв Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-