Від масштабної кібератаки постраждали 150 країн

Від масштабної кібератаки постраждали 150 країн

Укрінформ
Жертвами масштабної кібератаки, здійсненої у п'ятницю, 12 травня, за допомогою шкідливого програмного забезпечення під назвою WannaCry, стало близько 200 тисяч користувачів щонайменше у 150 державах світу. 

Про це у неділю, 14 травня, заявив керівник Європолу Роб Вейнрайт, повідомляє DW.

"Охоплення (атакою - ред.) у світі є безпрецедентним. Згідно з останніми підрахунками, кількість жертв становить понад 200 тисяч у щонайменше 150 країнах. І багато з-поміж цих жертв - бізнес, і тому числі великі корпорації", - зазначив Вейнрайт в ефірі британського телеканалу ITV, інформує агентство Reuters.

Він додав, що кількість вражених комп'ютерів зростає. "Кількість йде вгору, і я занепокоєний щодо того, як цифри продовжуватимуть збільшуватись після того, як люди підуть на свою роботу у понеділок та включать свої комп'ютери", - зазначив Вейнрайт.

Опитані агентством dpa експерти у галузі IT-технологій застерігають, що подібні кібератаки у майбутньому можуть повторитись.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю об'єктом масованої кібератаки стали близько 75 тисяч комп'ютерів у майже 100 країнах світу. Спеціалісти вже назвали її безпрецедентною за розмахом. У Німеччині об'єктами нападу стали комп'ютерні мережі німецького залізничного оператора Deutsche Bahn і її дочірньої логістичної компанії Schenker. Зокрема, «вибило» автомати з продажу квитків у деяких містах. 

Вірусна програма вимагала за розшифровку викуп у розмірі 600 або 300 дол. у криптовалюті Bitcoin. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-