Російські фірми компенсують США $6 мільйонів за

Російські фірми компенсують США $6 мільйонів за "схему", яку розкрив Магнітський

Укрінформ
Група компаній, яка належить Росії, погодилася виплатити уряду США компенсацію в розмірі шість мільйонів доларів у зв’язку з ймовірним відмиванням коштів і податковим шахрайством.

Про це оголосили за кілька днів до передачі відповідної справи до суду, повідомляє Радіо Свобода.

Федеральні прокурори в Нью-йорку 12 травня оголосили про угоду з російським бізнесменом Денисом Кацивом, власником Prevezon Holdings.

За угодою про врегулювання спору, жодна з компаній Prevezon Holdings не визнала провину.

Прокурори намагалися відібрати у Prevezon понад 20 мільйонів доларів, заявивши, що ці кошти були відмиті з використанням схеми податкового шахрайства в розмірі 230 мільйонів доларів, ймовірно, з пособництвом корумпованих податкових органів Росії.

15 травня очікувалося перше слухання у справі Prevezon.

У матеріалах федерального суду США йдеться, що російська схема податкового шахрайства була розкрита покійним Сергієм Магнітським, російським адвокатом і аудитором, який був заарештований і звинувачений в корупції з боку російської влади після того, як опублікував відомості про те, що державні чиновники брали участь у податковому шахрайстві, що призвело до розкрадання 230 мільйонів доларів.

Смерть Магнітського в російській в’язниці в 2009 році призвела до ухвалення в 2012 році в США так званого «закону Магнітського».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-