Країни G7 домовилися спільно протистояти хакерам

Країни G7 домовилися спільно протистояти хакерам

Укрінформ
Міністри фінансів і глави національних банків країн Великої сімки домовилися про спільну боротьбу з міжнародними кібератаками.

Про це йдеться у проекті заяви їхньої зустрічі, повідомляє Reuters.

"Ми визнаємо, що кібер-інциденти представляють зростаючу загрозу для наших економік і що потрібні відповідні заходи у відповідь політики в масштабах усієї економіки", - зазначається у проекті заяви.

Як зазначає видання, фінансові лідери країн G7 проводять переговори на дводенній зустрічі в італійському місті Барі перед самітом, запланованим цього місяця.

Учасники зустрічі закликали до спільного використання загальних практичних методів швидкого виявлення будь-яких вразливостей у фінансовій системі світу й підкреслили необхідність оцінки кібербезпеки як окремих фінансових підприємств, так і на галузевому рівні.

Міністр фінансів Італії П'єр Карло Падоан заявив журналістам, що обговорення, які були заплановані до нападів у п'ятницю, були "на жаль, дуже своєчасними".

Як повідомлялося, 12 травня стало відомо про масштабну кібератаку, у результаті якої лікарні й телекомунікаційні компанії по всьому світу стали жертвами хакерів-вимагачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-