Суд в Італії остаточно підтвердив вирок капітанові лайнера Costa Concordia

Суд в Італії остаточно підтвердив вирок капітанові лайнера Costa Concordia

Укрінформ
В Італії Касаційний суд - найвища судова інстанція у кримінальних справах - остаточно підтвердив раніше винесений і підтверджений судами нижчих інстанцій вирок у 16 років позбавлення волі колишньому капітанові круїзного судна Costa Concordia

56-річний нині Франческо Скеттіно, який не був присутній на слуханні, дізнавшись про вердикт телефоном, сказав, що поважає це рішення і вже стоїть під в’язницею Ребіббія в Римі, щоб відразу почати відбувати покарання, розповів його адвокат Саверіо Сенезе.

Але він додав, що захист тепер розгляне можливість іще звернутися до Європейського суду з прав людини.

2015 року Скеттіно винесли цей вирок, визнавши винним у спричиненні смерті людей, доведенні до суднової катастрофи і залишенні пасажирів і команди на судні.

Як повідомляв Укрінформ, італійський круїзний лайнер зазнав катастрофи і затонув у Середземному морі у січні 2012 року. На його борту були тисячі пасажирів, 32 людей загинули.

Капітан, що довів судно до катастрофи, залишив його серед перших (потім він заявив, що просто посковзнувся і впав у рятувальний пліт, і його винесло на берег мимоволі) і відмовився повертатися, щоб керувати порятунком, пославшись на настання темряви.

Він заперечував свою вину в загибелі людей, його адвокати намагалися перекласти більшу її частину на компанію-судновласника, на керманича судна і на берегову охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-