Неонацисти зі США пов'язані з атакою на пошту Макрона - ЗМІ

Неонацисти зі США пов'язані з атакою на пошту Макрона - ЗМІ

Укрінформ
Американські неонацисти пов'язані з поширенням викрадених електронних листів виборчого штабу тоді ще кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Euobserver з посиланням на французьку газету Le Monde .

"Веб-сайт під назвою nouveaumartel.com, який вважається місцем, де з'явилися викрадені листи, має одну і ту ж цифрову інфраструкту, що і сайт dailystormer.com, створений американським неонацистом Ендрю Овернеймером", - йдеться у повідомленні.

Переписку Макрона поширили 5 травня, незадовго до його перемоги на президентських виборах у Франції.

Архів листів був скинутий на сайт через два дні, після того як на інтернет-форумі 4chan.org з'явилися документи, що свідчили про те, що у Макрона нібито є офшорний фонд.

Як зазначається, раніше Овернеймер був засуджений за кіберзлочини в США. Його сайт dailystormer.com популяризує діяльність Натана Даміго, іншого ультраправого активіста, який отримав популярність після нападу на антифашиста. Овернеймер в повідомленні на своєму сайті 4 травня припустив, що Даміго збирався опублікувати матеріал проти Макрона.

Раніше повідомлялося, що виборчий штаб Макрона атакували хакери, пов'язані з російськими кіберзлочинцями, що стоять за атакою на Демократичну партію США під час президентських виборів в Америці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-