Макрон набирає кандидатів у парламент через соцмережі

Макрон набирає кандидатів у парламент через соцмережі

Укрінформ
Очолюваний обраним президентом Франції рух "Вперед" назвав перших 428 кандидатів у депутати. При цьому Макрон має намір довести їх до 577 - за кількістю місць у парламенті.

Про це повідомляє BBC.

Оскільки у Макрона до минулого року не було своєї партії, він вдався до відбору кандидатів через соціальні мережі: його рух отримав 19 тисяч резюме від бажаючих стати депутатами і провело понад 1700 тисяч співбесід по телефону.

"Це - рішуче повернення громадян в серце політичного життя", - підкреслив генеральний секретар руху "Вперед" Рішар Ферран.

52% кандидатів - представники громадянського суспільства, а рівно половина з них - 214 - жінки. Середній вік кандидатів - 46 років (в нинішньому парламенті - 60 років).

Те, що більше половини кандидатів не брали участі в політичному житті раніше, - свідомий крок Макрона, як і його боротьба за гендерну рівність, підкреслив Ферран.

Серед відібраних на даний момент делегатів - командир елітного підрозділу поліції, який брав участь у виявленні джихадистів після паризьких терактів 2015 року; юристка з корпоративних справ; фермер; директор школи; громадський радник французького мін'юсту, який спеціалізується на інноваціях. 10 заявників безробітні, п'ятеро - на пенсії, є кілька студентів.

З нинішнього складу депутатів до список потрапили лише 24 особи - всі вони обиралися від Соціалістичної партії, яка різко втратила популярність за останні п'ять років. Відмовлено навіть екс-прем'єру Мануеля Вальсу, який заявив про підтримку Макрона - йому відмовили, оскільки він вже провів у парламенті три строки.

Вибори в законодавчий орган призначені на 11 і 18 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-