Білий дім обурений, бо просив росіян не публікувати фото Лаврова з Трампом

Білий дім обурений, бо просив росіян не публікувати фото Лаврова з Трампом

Укрінформ
Адміністрація Білого дому просила російську пресу не публікувати фото із зустрічі їхнього міністра Сергія Лаврова з президентом США Дональдом Трампом.

Натомість росіяни збрехали, зазначає в четвер CNN із посиланням на представника адміністрації.

"Білий дім не очікував, що російський уряд дозволить своєму державному інформаційному агентству публікувати фотографії зустрічі в Овальному кабінеті між президентом Дональдом Трампом, міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і послом Росії в США", - заявив чиновник адміністрації Білого дому.

Фотографії зустрічі з'явилися в середу в ТАСС наступного дня після того, як Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, що викликало велике запитання про можливу змову кампанії Трампа з Москвою. Білий дім не розміщував фото зустрічі, хоча офіційний фотограф Білого дому також був там присутній.

"Вони нам збрехали, - заявив чиновник з адміністрації Білого дому. Він додав: "Це проблема з росіянами - вони брешуть".

Тим часом, як зазначає CNN, у Росії фото використали для "тролінгу" Білого дому в соціальних медіа, створивши іронічний імідж на тлі недавнього звільнення директора ФБР Джеймса Комі. Крім того, вони виставили відео, де Лавров намагається жартувати щодо відставки Комі.

Водночас, російське інформагентство ТАСС випустило заяву у відповідь. У Москві висловили здивування реакцією в американських ЗМІ та звинуватили американську сторону в "упередженості" щодо російських журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Лаврова з президентом США Дональдом Трампом відбулася 10 травня в Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-