У Москві за підтримку геїв у Чечні затримали п'ятьох ЛГБТ-активістів

У Москві за підтримку геїв у Чечні затримали п'ятьох ЛГБТ-активістів

Укрінформ
У центрі Москви поліція затримала п'ять ЛГБТ-активістів, у тому числі італійця, які йшли в Генпрокуратуру РФ, щоб віддати звернення на захист людей нетрадиційної орієнтації в Чечні.

Про це повідомив портал "ОВД-Инфо".

"У Москві на Тверській вулиці біля станції метро Маяковська затримали п'ять ЛГБТ-активістів, які планували віднести в Генеральну прокуратуру звернення у зв'язку з переслідуваннями геїв у Чечні. Відомо про затримання Марини Дедалес, Олександри Алексєєвої, Микити Сафронова, Валентини Дехтяренко і іноземного громадянина, італійця Юрія Гуаіана", - говориться в повідомленні.

Поліцейські мотивували затримання тим, що активісти нібито влаштували публічну акцію. Зараз затриманих ймовірно доставляють в ОВД "Тверський". Активісти у момент затримання тримали в руках порожні коробки, які символізували зібрані на різних онлайн-платформах підписи під петицією з вимогою розслідувати вбивства гомосексуалістів.

Як повідомлялося, у квітні "Нова газета" опублікувала розслідування про переслідування геїв у Чечні. У розслідуванні говорилося, що в республіці катують і вбивають гомосексуалістів без суду і слідства, незаконно позбавляють їх свободи і катують. Влада Чечні обвинуватила газету в наклепі, в редакцію надійшли загрози. Петицію з вимогою розслідувати переслідування геїв, опубліковану на сайті Change.org, на даний момент підписали 400 тисяч осіб. При цьому представники ЛГБТ-співтовариства стверджують, що всього цю вимогу підтримали вже близько двох мільйонів громадян.

Розслідувати переслідування геїв в Чечні раніше призвали представники ООН, США і Євросоюзу.

Фото: @iasineigor 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-