КНДР заарештувала громадянина США, Держдеп обурений

КНДР заарештувала громадянина США, Держдеп обурений

Укрінформ
На тлі ескалації напруженості в регіоні та готовності США застосувати силу, режим Північної Кореї заарештував американського громадянина, звинувативши його у "ворожих діях", що викликало обурливу реакцію з боку Держдепартаменту.

Це вже четвертий затриманий американець, який перебуває в за гратами в КНДР, зазначає в неділю видання USA Today.

"Протягом вихідних у Північній Кореї був затриманий американський вчитель, в результаті чого станом на зараз вже чотири громадянина США утримуються авторитарним режимом комуністичної країни", - йдеться в повідомленні.

Кім Хак-Сонг працював у Пхеньяні в університеті науки й техніки, в тому ж навчальному закладі, де й заарештований два тижні тому в міжнародному аеропорту Пхеньяна американець Тоні Кім.

Державне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA у неділю оприлюднило деякі деталі арешту. Зокрема, стало відомо, що Кім Хак-Сонг був затриманий в суботу за підозрою "в скоєнні ворожих дій".

Держдепартамент США оприлюднив обурливу заяву у зв'язку з повідомленням про затримання. Зараз Держдеп працює з посольством Швеції у Пхеньяні, яке представляє інтереси США в цій країні. Вашингтон не має прямих дипломатичних відносин з офіційним Пхеньяном.

"Безпека американських громадян є одним з пріоритетних напрямків роботи Держдепартаменту", - йдеться в заяві.

Серія арештів громадян Сполучених Штатів у Північній Кореї відбувається на тлі напруження в регіоні та розцінюється американською стороною як провокація, що не сприяє заспокоєнню ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-