У ЄС засудили страту гвалтівника в Білорусі

У ЄС засудили страту гвалтівника в Білорусі

Укрінформ
Європейська служба зовнішніх справ (EEAS) засудила приведення у виконання вищої міри покарання - смертної кари - Сергія Вострикова у Білорусі, засудженого за викрадення, згвалтування та жорстоке вбивство двох жінок.

Про це йдеться на сайті органу.

"Застосування смертної кари йде врозріз із заявленою готовністю Білорусі співпрацювати з міжнародним співтовариством, включаючи Євросоюз, щодо цього питання включно із запровадженням мораторію на смертну кару. Європейський Союз закликає Білорусь, єдину країну в Європі, де застосовується смертна кара, пом'якшити інші смертні вироки і невідкладно подати мораторій на смертну кару як перший крок до її скасування", – йдеться в повідомленні.

У п'ятницю, 5 травня у Білорусі розстріляли згідно зі смертним вироком жителя Гомеля Сергія Вострикова, засудженого за жорстоке вбивство двох жінок, згвалтування та викрадення, повідомляє "Белсат" з посиланням на дані правозахисного сайту.

Також повідомлялося, що правозахисники не виключають, що розстріляно ще одного засудженого до смертної кари – жителя Мозиря Кирила Казачека, якого визнали винним у вбивстві двох власних дітей. Однак ці дані ще не уточнено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-