Штайнмайєр відправляється в Ізраїль і Палестинську автономію

Штайнмайєр відправляється в Ізраїль і Палестинську автономію

Укрінформ
Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер 6 травня починає 4-денний візит в Ізраїль і Палестинську автономію, вперше - в якості глави держави.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр і Ельке Бюденбендер (дружина президента. – Ред.) здійснить офіційний візит в Ізраїль і палестинські території», - проінформували в службі глави держави. 

Увечері неділі передбачена церемонія привітання від імені ізраїльського президента Реувена Рівліна і спільна прогулянка ринком. У програмі також - знайомство з двосторонніми німецько-ізраїльськими проектами, виступ перед студентами університету Хабрю в Єрусалимі, зустрічі з представниками громадянського суспільства. При цьому в президентській адміністрації вже запевнили, що Штайнмайєр не збирається зустрічатися з антиурядової групою Breaking the Silence. Нагадаємо, що зустріч з її членами міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля два тижні тому викликала велике невдоволення прем'єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, який відмовився зустрітися з гостем, і призвела до напруженості у відносинах між двома країнами.

«Своїм візитом федеральний президент хотів би засвідчити особливу дружбу між Німеччиною та Ізраїлем і зробити внесок у її поглиблення», - зазначили в адміністрації президента. 

В Палестинській автономії назначена зустріч з її головою Махмудом Аббасом і відвідування освітніх центрів, підтримуваних Німеччиною. 

Берлін незмінно виступає за вирішення близькосхідного конфлікту на основі принципу двох держав і засуджує розширення ізраїльських поселень на західному березі Йордану.

Фото: Thomas Imo/photothek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-