Турецький міністр їде до США обговорювати екстрадицію Гюлена

Турецький міністр їде до США обговорювати екстрадицію Гюлена

Укрінформ
Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг у понеділок, 8 травня, проведе у Вашингтоні зустріч з генпрокурором США Джеффом Сешнсом. Темою обговорень стане екстрадиція ватажка течії "Паралельна держава" (FETO) Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомляє "Анадолу"

"Боздаг поінформує Сешнса про чотири нові досьє щодо злочинної діяльності Гюлена, що були передані турецькою стороною Вашингтону", - йдеться в повідомленні.

Крім того, турецький міністр нагадає колезі про офіційне звернення Анкари від 10 вересня 2016 року щодо тимчасового арешту "ватажка терористів, що проживає нині в штаті Пенсильванія".

Як зазначається, поїздка глави турецького мін'юсту в США відбудеться напередодні запланованого на 15-17 травня візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Глава мін'юсту повернеться до Туреччини 9 травня.

Як повідомлялося, група військовослужбовців ЗС Туреччини, які перебувають у терористичній організації Фетхуллаха Гюлена, в ніч з 15 на 16 липня 2016 року вчинила спробу збройного захоплення влади в країні. Дії хунти  рішуче припинили заходи керівництва країни і органів правопорядку, а також пересічних громадян. Загинули понад 240 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-