Міністр оборони США підтримав цілісність України

Міністр оборони США підтримав цілісність України

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс у телефонній розмові з польським колегою Антонієм Мацеревичем підтвердив свою підтримку територіальної цілісності України.

Про це інформує міністерство національної оборони Польщі.

“Спочатку міністри обговорили ситуацію з безпекою в регіоні з особливим урахуванням загрози для так званого східного флангу (НАТО — ред.), Польщі, балтійських країн і Румунії, а також розміщення військ США у Польщі. Міністр оборони США підтвердив свою підтримку незалежності і цілісності України”, - йдеться в повідомленні.

Обговорено також питання, що стосуються терористичної загрози і дій Північної Кореї.

Меттіс відзначив хороший рівень співпраці США з Польщею і висловив підтримку для витрат Польщі на оборону на рівні 2% від ВВП країни. У цьому контексті під час розмови обговорено питання купівлі Польщею американських ракет системи “Patriot”.

Зазначається, що міністри обговорили також питання наступних ротацій американських військ у Польщі після 2018 року і перенесення командування військ США дивізійного рівня з Німеччини до Польщі. Американський міністр також висловив підтримку для діяльності багатонаціонального командування “Північ-Схід”.

У розмові Маттіс запросив Мацеревича відвідати США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-