Флінна попереджали про ризики зв’язків із Росією - ЗМІ

Флінна попереджали про ризики зв’язків із Росією - ЗМІ

Укрінформ
Члени перехідного штабу президента Дональда Трампа попереджали колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна про ризики через його спілкування з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком. 

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на колишніх та нинішніх чиновників. 

"Флінну сказали під зустрічі в листопаді (2016 року. - Ред.), що розмови російського посла Сергія Кисляка майже напевно знаходяться під контролем американських спецслужб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чиновники з адміністрації були настільки стурбовані тим, що Флінн не може в повній мірі оцінити мотиви російського посла, що глава комітету з питань національної безпеки перехідної команди Трампа просив адміністрацію Обами надати засекречене досьє на Кисляка. Цей документ, вказує видання, був підготовлений протягом декількох днів, проте невідомо, чи ознайомився з ним Флінн. 

Як повідомлялося, Майкл Флінн обіймав високі посади в військовому командуванні США до 2014 року. Останнє його призначення було на посту директора розвідувального управління Пентагону в 2012 році, за часів адміністрації президента Обами. У 2014-му йому довелося лишити цю посаду. За деякими повідомленнями, на цьому наполягало командування Міноборони США.

У 2016-му Флінн став радником кандидата в президенти Трампа, а потім увійшов з його командою в Білий дім на посаду радника з питань національної безпеки.

Зараз проти нього порушено розслідування за підозрою в незаконному отриманні великих грошових сум з боку іноземних урядів та компаній, зокрема, з боку Росії й Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-