Прем'єр Чехії передумав іти у відставку

Прем'єр Чехії передумав іти у відставку

Укрінформ
Прем'єр-міністр Чеської Республіки Богуслав Соботка за три дні після несподіваного оголошення про вихід у відставку зробив нову заяву, про те, що залишається.

Про це повідомляє чеське видання Lidovky. 

«Прем'єр-міністр Богуслав Соботка повідомив на прес-конференції, що він не подаватиме у відставку уряду, а замість цього вирішив запропонувати президенту Мілошу Земану звільнити міністра фінансів Андрея Бабіша», - йдеться у повідомленні. 

Соботка сподівається, що очільник держави швидко прийме рішення, вже 9 травня. 

Сам Бабіш між тим не вбачає причин, щоб покинути уряд, а поведінку Соботки вважає «занадто мінливою» і такою, що заплямовує репутацію країни за кордоном.

Спостерігачі говорять, що зміна намірів Соботки пов'язана з перспективою того, що заради уникнення урядової кризи Земан може відправити у відставку саме його голову, а не весь кабінет. 

Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка 2 травня заявив, що вважає, що неможливо після скандалу з керівником Мінфіну Андреєм Бабішем залишатися в уряді, і, отже, вважає за краще відправити увесь уряд у відставку. Керівника чеського Мінфіну підозрюють у фінансових махінаціях та ухиленні від сплати податків.

Андрей Бабіш - друга найзаможніша людина в Чехії. Згідно з опитуваннями, він може стати головним претендентом на посаду прем'єр-міністра на парламентських виборах у країні восени цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-