Російських школярів за підтримку Навального лякають дитбудинками - ЗМІ

Російських школярів за підтримку Навального лякають дитбудинками - ЗМІ

Укрінформ
У Владимирі адміністрація середньої школи № 15 пригрозила вилученням із сімей і відправленням до дитбудинку школярам, які підтримують опозиціонера Олексія Навального і які брали участь в антикорупційних акціях.

Про це повідомляє місцеве видання "Зебра ТВ", що опублікувало аудіозапис розмови.

Заступник директора школи Тетяна Агеєва прямо під час уроку влаштувала "виволочку" учням за те, що деякі з них відвідали відкритий в обласному центрі, місті Владимирі, передвиборний штаб Навального. Заступник директора пообіцяла, що батьки школярів будуть притягнуті до відповідальності", оскільки не справляються з обов'язками по вихованню дітей, а сама вона приїде до них у гості з "групою швидкого реагування".

Агеєва заявила, що брати участь у мітингах мають право лише повнолітні громадяни Росії, а мітинги Навального назвала екстремістською діяльністю, залучати в яку неповнолітніх забороняє закон.

Директор школи № 15 Наталія Кузнєцова пізніше визнала, що ця подія "не цілком нормальна", і що в цій історії "значно перегнули палицю" і пообіцяла, що подібних розмов зі школярами більше не буде. При цьому директор не відповіла на питання, чи будуть застосовані санкції до її заступника.

Це не перший виступ педагога після мітингів проти корупції, організованих Олексієм Навальним, що потрапив у ЗМІ. Вчитель томської гімназії № 2 Віталій Хованський називав учнів, які вийшли на мітинг проти корупції 26 березня "ліберал-фашистами", "зрадниками" і "холопами англосаксів".

У Томському університеті старший викладач Микола Пічкуров відчитував студентів, які прийшли на мітинг "Він нам не Дімон", і звинувачував їх у тому, що вони брали участь в акції за гроші.

У Брянській області поліція забрала з уроку учня місцевої школи Максима Лосєва, який зробив репост інформації про мітинг на своїй сторінці в соцмережі. Директор і викладач школи провели з однокласниками Лосєва "бесіду", в ході якої застерегли молодих людей від перегляду роликів Навального і участі в протестних акціях.

Фото: zebra-tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-